top of page
cacao flower en boom.jpeg

Yesss, wat fantastisch dat jij bij 1 van de cacao ceremonies aanwezig bent! Een prachtig moment voor jezelf die je in een diepe staat van ontspanning brengt : )

 

Voorheen gaf ik voor de cacao ceremonie een introductiepraatje over de Sound Healing & Ceremoniële Cacao, maar dit nam veel tijd in beslag. Tijd die ik graag wil spenderen aan de klanken, aan het ritueel en de ceremonie zelf. Op deze manier wil ik jullie zo goed mogelijk informeren over wat je ongeveer kan verwachten.

Mijn naam is Marys en ik werk nu 8 jaar met verschillende plant medicijnen, zoals de Cacao, Ayahuasca, Paddestoelen, Kambo en Sound Healing waar ik diep respect voor heb. Ik geloof dat één van de grootste uitdagingen op aarde het verlies van verbinding met jezelf is. Het is mijn grootste zielsverlangen om deze geweldige tools met jou te delen en jou de kracht hiervan te laten ervaren in ceremonie. Dit is een sacred time and space om je opnieuw te verbinden met de bron van liefde in jou!

 

Ik stem mij af op mijn hogere zelf en fungeer ik als channel om een veld van Liquid Light 🕉️  pure Liefde & Licht te creëren, zodat jij jouw innerlijke reis (inner flight) kan maken. Elke ceremonie is uniek en zal je precies geven wat jij op dat moment nodig hebt. 

Tijdens de ceremonie bespeel ik prachtige kristallen klankschalen. Kristal heeft natuurlijke eigenschappen die het vermogen ondersteunen om energie op te slaan, te transformeren, te versterken en over te dragen, waardoor kristallen klankschalen een krachtige tool voor healing zijn. Kristallen klankschalen zijn één van de meest dynamische vormen van helende klanken die tegenwoordig beschikbaar zijn. Studies hebben aangetoond dat Sound Healing een directe invloed heeft op onze mentale verwerking, spieren, zenuwstelsel, pols en hartslag, evenals op de spijsvertering en bloedsomloop.

 

Mocht je de kristallen klankschalen voor het eerst ontvangen dan kan dit even wennen zijn. Het zijn frequenties die je in het dagelijks leven niet hoort. Ik begin vaak rustig om je snel te laten zakken in diepe meditatie, de Theta fase brainwaves net voor je inslaap valt. Het is niet alleen prachtig, maar ook ontzettend krachtig. Voor een enkeling kan het even heel ongemakkelijk zijn, omdat zij in bepaalde stukken kunnen worden geraakt. De klankschalen kunnen soms behoorlijk intens en hard klinken.

 

De frequenties spreken het lichaam op cellulair niveau aan en brengen je lichaam in balans. Weet dat de intensiteit ook zal afnemen. Haal diep adem, voel wat er in je lichaam gebeurt of welke emoties worden aangesproken op dat moment en haal nogmaals diep adem. Laat eventuele spanning los door uit te ademen via je mond. Dit kan eventueel met geluid of een zucht. Blijf bij je ademhaling en laat los. Laat je dragen door de klanken.

Tevens ben ik ook het 'Cacao vrouwtje' haha. Met heel veel liefde & aandacht bereid ik jouw Ceremoniële Cacao. Verwacht a.u.b. niet dat je een kopje chocomel krijgt. Ceremoniële Cacao is een bitter plantmedicijn en zit bomvol met goede stoffen, vitaminen & mineralen. Lees meer over Cacao. Met veel zorg en aandacht maak ik haar zo zacht mogelijk, zodat je haar lauw warm kan drinken.

 

Ik zal de Cacao in de keuken voor je in schenken. Mocht jij voor de microdosering hebben gekozen dan geef je dit bij mij aan. Ik zal dan samen met jou afstemmen hoeveel of je ontvangt van de Golden Teacher. Ik zal de Golden Teacher dan toevoegen aan jouw kopje Cacao. Vervolgens ga zitten met jouw kopje Cacao. Hier neem je een moment om te connecten met de Spirit of Cacao & Golden Teacher.  Houd jouw kopje Cacao/Golden Teacher voor je hart en spreek jouw intentie uit, daarna drink jij met aandacht jouw kopje leeg. Mocht jij het te bitter vinden neem dan een aantal slokken water, zo wordt de Cacao ook sneller opgenomen.

 

Wanneer wij dit eeuwenoude "voedsel van de goden" tot ons nemen verdiept het onze meditaties en opent ons hart. Ze stelt ons in staat om bij onze verhalen te zitten en eventuele gebieden te identificeren die ons nog steeds pijn of beperking bezorgen. Wanneer we in deze prachtige safe space zijn kunnen we diep ontspannen, inzichten ontvangen, contact maken met ons hogere zelf, inspiratie en goddelijke leiding door ons lichaam laten stromen.

Na het drinken van jouw Cacao & Golden Teacher zal je al snel de eerste sensaties ervaren. Het kan zijn dat je het warmer krijgt, je hart sneller gaat kloppen, omdat het je hart space opent : ). Je kan de fijne energiestroom in jouw lichaam voelen. Je kan tintelingen en of andere sensaties ervaren in jouw lichaam. Je zintuigen worden scherper en je bent ontvankelijker voor de klanken.

 

Ik heb de Spirit of Cacao meerdere malen mogen voelen, zien en ervaren. Ik ben hier diep dankbaar voor. Mama Cacao is voor mij een bijzondere multidimensionale vrouwelijke energie die vol liefde & wijsheid zit. Ze is heel zacht, maar ooh zo krachtig. Ik zeg altijd; "Ze fluistert met je!" 

 

Over het algemeen ervaren mensen een gelukzalig & ontspannen gevoel. Ze laat je uit je hoofd komen om de rijkheid van ons hart te doen voelen. Ze zorgt voor balans, innerlijke rust en vermindert stress. Sommigen ervaren tijdens de ceremonie mooie visioenen, zien kleuren of patronen. Anderen ontvangen diepe inzichten die hen verder kunnen helpen op hun zielspad. Je kan in een hele bijzondere space komen waar het besef van tijd vervaagt. Anderen zijn diep ontspannen en genieten heerlijk van de klanken. Sommigen worden diep geraakt in oude stukken of verdriet. De Cacao kan voor een betere nachtrust zorgen en je kan hele mooie heldere dromen hebben.

 

Graag wil ik iedereen vragen om zo respectvol mogelijk met de ceremonie om te gaan. De ceremonie is een toegewijde tijd waarbij jij kan connecten met jouw eigen goddelijkheid. In deze space kunnen allerlei emoties naar de oppervlakte komen. De 1 kan geraakt worden in oude pijn stukken en de andere kan enorme dankbaarheid voelen. Weet dat alles ervaren mag worden. Meerdere mensen laten soms tranen. Wat er ook aan emotie voor je loskomt, ik creëer een veilige haven waar je mag zijn wie je bent en waar alles gevoeld mag worden. Laat het vooral stromen, maar houd dit zacht en rustig bij jezelf. Zo zal je anderen niet storen in hun eigen journey.

 

Mocht jij geraakt of getriggerd worden door iemand anders in de space dan kan dit een heel mooi leerpunt zijn. Observeer wat er in je geraakt wordt en geef dit ruimte om ervaren te worden. Blijf ten alle tijde bij jouw eigen gevoel en jouw eigen proces. Wat van een ander is hoef jij niet te dragen of te absorberen. Observeer, adem, drink je water en wees dankbaar voor de inzichten die je ontvangt.

Mocht jij heel erg bewust worden van gedachtepatronen? Observeer deze een moment, bedankt ze en neem vervolgens afstand. Dit kan je doen door even rechtop te komen zitten, goed je water te drinken en een aantal keer diep in en uit te ademen, daarna maak je weer contact met je lichaam. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een hand op het hart en of buik te leggen. Met elke ademhaling zeg je tegen jezelf; Ik laat met gemak los, ik mag ontspannen en ik mag met gemak ontvangen. Doe dit een aantal keer en kom dan weer lekker in de ontspanning liggen.

 

Water drinken tijdens de ceremonie is belangrijk om hoofdpijn of een ‘cacaokater’ te voorkomen. Cacao heeft een uitdrogend en ontgiftend effect dat bij ceremonies soms over het hoofd wordt gezien. Water drinken kan de werking verhelderen, openen en ontgiften.

De ervaring zal met elke ceremonie veranderen aangezien de intenties evolueren en meditaties verschillen, waardoor we de kans krijgen om steeds een beetje verder te verkennen en elke keer een beetje dieper in ons hart te komen.

Ga er vooral open in zonder verwachting. Ik zeg altijd; "Wees als een blanco canvas, zodat de Cacao en de Sound Healing je doek kunnen kleuren"

Ben jij nieuwsgierig naar ervaringen van mooie mensen die jou voor zijn gegaan?

 

Lees meer over cacao ceremonie ervaringen

Bij binnenkomst kan jij je jas aan de linkerkant in de kast ophangen en daar kan je tevens je schoenen neerzetten. Mocht je naar het toilet willen die bevinden zich aan de rechterkant. Daarna mag jij in stilte de space in om je plekje klaar te maken. Graag alle tassen in het halletje. Hierna kom je met je kopje naar de keuken. Wanneer iedereen aanwezig is in de keuken zullen wij de space te open en dan drinken we in de keuken de Cacao. Wanneer jij klaar bent met het drinken van jouw Cacao mag je in stilte de space in voor de rest van de ceremonie.

Cacao Flower.jpeg

Cacao wordt al duizenden jaren als heilige drank gebruikt om contact te maken met het goddelijke. In een ceremonie wordt cacao op een intentionele, heilige manier gebruikt en gerespecteerd als plantmedicijn. Het is een krachtige katalysator voor genezingswerk. Een goede voorbereiding op jouw cacao ceremonie helpt je om je ervaring te verdiepen. Met het volgende zou je rekening kunnen houden. In ieder geval op 1 dag voor de ceremonie en de dag erna, zodat je goed kan na voelen. Wil je iets dieper gaan doe dit dan 3 dagen voor de cacao ceremonie en 3 dagen erna.

Stop bijvoorbeeld met het volgen van het nieuws, kijk geen televisie, ga bewust om met social media gebruik en telefoon gebruik. Je kunt bijvoorbeeld 3 dagen voor je ceremonie met jezelf afspreken om momenten te creëren waarin jij je telefoon weglegt. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon pas pakken, nadat je hebt ontbeten of je telefoon een (paar) uur, voordat je gaat slapen wegleggen. Dit helpt ook voor een betere nachtrust.

Creëer 3 keer per dag een bewust moment om te connecten met jouw ademhaling. Voel waar je ademhaling zit en of je dieper kan ademhalen naar je buik toe. Mediteer dagelijks al is het maar 5 minuten. Zo zal jij jouw spirituele verbinding kunnen versterken. Je kunt ook denken aan yoga, wandelen in de natuur, massages, acupunctuur, een Reiki en/of andere helende behandeling die helpen om je energie beter te laten stromen of bij het hebben van meer innerlijke rust. Daarnaast kun je denken aan sporten en bewegen. Doe vooral wat je gelukkig maakt en wat jou plezier geeft. Wees eventueel samen met je geliefde of je vrienden en familie, als jij hier energie van krijgt. Luister naar mooie muziek of naar mij op Youtube kanaal.

 

Wil jij mij helpen aan de 2000 subscribers te verkrijgen op mijn Youtube kanaal? Dan ben ik je eeuwig dankbaar : ). 

 

Op mijn Youtube kanaal Liquid Light SH kan je al naar ontspannende klanken luisteren. Abonneren is gratis en je krijgt een berichtje als ik iets nieuws plaats : ). Elke like, comment en of hartje helpen mij om mijn pagina te doen groeien en om meer mensen te bereiken over de wereld <3

 

Ga iedere dag even de natuur in. Loop een half uurtje buiten en zie wat jou opvalt in de natuur. Word je bewust van de elementen. Voel je de wind op je gezicht? Zie je hoe mooi de blaadjes dansen in de wind. Hoe de bomen met gemak hun blad loslaten? Heb je wel een de verschillende structuren van boomschors gezien en het mos wat erop kan groeien? Welke vogels hoor jij zingen? Wanneer heb je voor het laatst bewust naar de maan of naar de sterren gekeken? 

Tevens kan jij je heel goed voorbereiden met een schoon dieet. Go Vegan ook al is het voor op de dag van de ceremonie zelf. Eet geen diergelijke producten, maar eet vooral lekker veel fruit en groeten. Eet geen junk food! En eet weinig tot geen zout en suiker. Drink geen soda en koffie. Eet een lichte lunch, zoals een lekkere salade. Eet bijvoorbeeld op de dag zelf licht avondeten, zoals een heerlijk pompoen- of broccolisoepje.

 

Nuttig op jouw cacao ceremonie dag geen koffie. Drink lekker de  hele dag door kruidenthee en of voldoende water. Gebruik aub geen geen alcohol of drugs. Stop 3 uur vooraf aan de ceremonie met eten. Alles wat we in ons lichaam stoppen heeft invloed op ons gestel. Hoe schoner je lichaam is des te beter je energie is. Het zal je helpen om nog ontvankelijker te zijn voor de cacao en de klanken.

 De Ceremoniële Cacao die we licht warm drinken is volledig biologisch en glutenvrij. 

 

De Cacao kan klaargemaakt worden met mineraalwater, kaneel, kardemom, cayennepeper, Himalaya zout en een etherische sinaasappel olie. Het is een warme olie die de ziel voedt. Deze olie geeft een gevoel van vreugde, verbetert de stemming en smaakt heerlijk samen met de Cacao. Neem jouw eigen kopje mee waaruit jij jouw Cacao wil drinken. Zo verminderen wij samen waste! Een kopje van 0,2 of 0,25 ml of iets groter😉 

 

☝🏼Laat me aub weten als je niet tegen 1 van de ingrediënten kan, zodat ik de Cacao ook voor jou kan klaarmaken🙏🏼 

Drink de komende dagen voor en tijdens de ceremonie voldoende water om hoofdpijn of een ‘cacaokater’ te voorkomen. Cacao heeft een uitdrogend en ontgiftend effect dat bij ceremonies soms over het hoofd wordt gezien. Water drinken kan de werking verhelderen, openen en ontgiften.

Ik raad je aan om 3 dagen voor en 3 dagen na de ceremonie geen sex te hebben. Wanneer je sex hebt met je geliefde kan energie overgedragen worden. Voor je ceremonie wil je graag in je eigen energie zitten. Masturbeer by the way ook niet, zodat je goed in je kracht en energie zit. Na de ceremonie is het een goed idee om nog bij je eigen energie te blijven, zodat je goed kan navoelen. 

 

Mocht je ongesteld zijn dan is dat geen probleem je kan gewoon deelnemen aan de cacao ceremonie. Op deze dagen ben je sensitiever, ontvankelijker, maar ook extra krachtig. De eerste drie dagen van je menstruatie ben je gevoeliger en sta je meer open voor energieën. Juist die extra zachtheid van de Cacao kan dan heel fijn voor je zijn <3

• Blijf uit de buurt van cafeïne op de dag van het event
• Stop 3 uur vooraf aan de ceremonie met eten.
• Neem een flesje water mee

• Neem je eigen kopje mee voor de Cacao
• Draag comfortabele kleding
• Breng comfortabele ligmatje, dekentje & kussentje mee
• Neem een oogmasker mee als u dat wilt

• Neem een notitieblok en pen mee voor het geval u eventuele inzichten die tijdens het event ontvangt wilt noteren

• Wil jij een bepaald object opladen met de klanken? Dat kan : )

 

Ik ontvang je heel graag met open hart en armen.

Liefs ❤️

Marys.

bottom of page