top of page
kambogreenlight-tools.jpg

kambo ceremonie

Kambo dient altijd toegediend te worden door een goed opgeleide Kambo beoefenaar die de sessies te allen tijde toedient en superviseert. Kambo is intens maar snel. De onaangename effecten zijn sterk en onmiddellijk, maar verdwijnen binnen 30 - 45 minuten.
 
De gedroogde Kambo wordt gemengd met een kleine hoeveelheid water en in kleine puntjes verdeeld. U wordt gevraagd om ongeveer 1,5 tot 2 liter water te drinken, voordat de Kambo wordt aangebracht. Dit helpt bij het zuiveringsproces, aangezien Kambo gifstoffen in de maag trekt en het water zal fungeren als het voertuig om het uit te voeren. Het water helpt ook om een deel van de warmte die door de Kambo in het lichaam wordt aangemaakt te verminderen.
 
Vervolgens worden kleine punten, poorten genaamd in het oppervlak van de huid gebrand.  De bovenste dunne laag van de huid wordt met een hete insence stick gebrand en de huid wordt eraf gewreven om de opperhuid eronder bloot te leggen. Dit is hetzelfde als wanneer u een blaar heeft en de huid eraf wrijft. Er is geen bloed. 
 
Traditioneel hebben mannen het medicijn op hun linkerbovenarm of borst, terwijl het bij vrouwen meestal op hun rechteronderbeen wordt aangebracht. Kambo behandelingen kunnen ook het chakra systeem omvatten, evenals auriculaire en meridiaanpunten. Het type behandeling hangt af van de eerste ervaring, de volgende behandelingen en waaraan men wil werken.
 
Het aantal en de positie van de poorten varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de individuele behoeften. Als u een reeks behandelingen in dezelfde sessie heeft, kunnen dezelfde poorten worden hergebruikt. De kleine punten van Kambo worden aangebracht op de poorten. Dit is de enige manier om Kambo in te nemen. Het is niet veilig om het in te nemen of rechtstreeks in de bloedbaan te brengen. De Kambo punten blijven 20 tot 40 minuten op de huid voordat ze worden afgewassen.

tijdens

De Kambo gaat rechtstreeks het lymfestelsel binnen en wekt het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf op cellulair niveau te genezen. Het effect is erg snel. De meeste mensen ervaren een warme tot opvliegers op het bovenlichaam en het gezicht, samen met een verhoogde hartslag. Op dit punt zullen verschillende mensen op verschillende manieren reageren.
 
Sommigen zullen zich duizelig, mistig of all over the place voelen. Sommige mensen hebben gezwollen lippen of gezicht en een lichte tinteling van de huid. De Kambo zal rond je lichaam racen, het scannen op problemen en dan direct aan die gebieden gaan werken. U kunt in die gebieden gedurende korte tijd een kloppend of branderig gevoel ervaren.
 
Kambo is niet psychoactief en veroorzaakt dus geen hallucinaties, maar kan een kortstondige veranderde staat van realiteit produceren. Veel mensen krijgen inzichten en berichten over een gezonder leven.
 
Na de eerste spoeling begint de bloeddruk te dalen en wordt u misselijk. Dit is het punt waar het purgen gewoonlijk begint. Purgen wordt aangemoedigd door het lichaam toe te staan en te helpen om los te laten wat ons niet dient op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau.
 
Purgen wordt meestal bereikt door overgeven, hoewel andere veel voorkomende reacties kunnen zijn: zweten, beven, emotionele ontlading, flauwvallen, naar de badkamer moeten of verschillende combinaties hiervan. Hoe dan ook, het zuiveringsproces is een proces om te omarmen. We beschouwen het niet als ziek. In plaats daarvan beschouwen we het als beter worden.
 
Er zijn nooit garanties in het ongemak dat iemand kan ervaren, met mensen die af en toe een diepe staat van rustige meditatie melden, naast gevoelens van euforie en gelukzaligheid.
 
Je IAKP Kambo beoefenaar Marys is diep dankbaar dat ze Kambo van dienst is. Marys zal sacred space houden en zal aanwezig zijn tijdens uw Kambo sessie zonder oordeel of zonder te proberen de uitkomst van het proces te beïnvloeden.
Zij zal u door het proces begeleiden om u er zo veilig en comfortabel mogelijk doorheen te loodsen. Fijn om te weten is dat zij volledig de tijd en aandacht voor je neemt tijdens jouw Kambo sessie. 

na jouw kambo

Na uw Kambo sessie voelt u zich ofwel verkwikt of uitgeput. Het is niet geheel ongebruikelijk om enige tijd hoofdpijn te hebben of u een beetje uitgeput te voelen voordat u zich beter begint te voelen. De dagen na een Kambo sessie zijn de dagen waarop mensen over het algemeen de echte voordelen van Kambo beginnen te voelen die zich schoon, helder, verjongd en energiek voelen. Voor sommigen zijn de Kambo effecten subtieler.
 
Er zijn een aantal mensen die in de dagen na hun Kambo sessie echter een herxheimer reactie zullen ervaren, ook wel bekend als een "genezingscrisis". Dit is een kortdurende ontgiftingsreactie waarbij het lichaam grote hoeveelheden gifstoffen opruimt.
 
Zoals bij elke vorm van transformationeel werk, is integratie in de periode na uw Kambo sessie een van de belangrijkste aspecten van het proces.
 
Als u teruggaat naar een ongezonde levensstijl zullen de voordelen niet zo uitgesproken zijn. Het is een goed idee om de rest van de dag te nemen om uw ervaring te integreren. Plaats jezelf niet in intense of stressvolle situaties.
 
Als je in de natuur kunt zijn is dat het beste, maar probeer op zijn minst overmatige blootstelling aan technologie of andere onnodige afleidingen te vermijden om te zien en te voelen wat er aan de oppervlakte komt om te genezen.
 
De brandplekjes zullen na verloop van tijd genezen en vervagen, maar afhankelijk van uw huidskleur en type kunt u altijd kleine zichtbare littekens hebben. De meeste mensen zien hun Kambo littekens als een badge of honor. 
 
Nadat de punten van Kambo zijn verwijderd, worden de gates bekleed met Sangre De Drago of Dragon's Blood. Dit helpt hen om sneller te genezen en vermindert infecties, totdat ze binnen een dag of zo op natuurlijke wijze korsten.

De Caboclo-stammen maakten het populair om 3 sessies in een maancyclus te doen. Sommige mensen geloven dat het voordelen heeft om 3 sessies in 3 maanden te doen. Ik heb twee keer 3 sessies in 3 uur gedaan.

 

Jij zult weten wanneer en hoe vaak jij met Kambo wil zitten. Vaak worden mensen geroepen om hun werk met kambo te doen. Ze beginnen overal kikkers te zien, hebben Kambo dromen of horen zelfs kikkers, voordat ze inslaap vallen.

 

Voor overwegend gezonde mensen wordt momenteel niet meer dan 12 sessies per jaar aanbevolen, maar voor complexe situaties zijn intensievere behandelingen aangewezen.

 

Er is een andere manier van serveren die bekend staat als "Droge" Kambo of sommige mensen noemen het "Baarmoeder" Kambo. Dit is waar een kalmere, meer meditatieve benadering wordt gevolgd. Kleinere hoeveelheden medicijn, zonder de bedoeling om te Purgen. Het kan heel liefdevol en zachtaardig zijn met een subtiele energy shift. Dit is iets dat kan worden besproken, maar ik heb de neiging om deze techniek te reserveren voor retraites of voor een Cacao Bliss ceremonie.

bottom of page